Om te leren en bij te blijven
  • A  A  A  A  

Hernen-Batenburg

 

Wandelen van Hernen naar Batenburg

Deze route is niet officieel omdat er nog te veel verharde weg in zit, aldus medewerkers van het bezoekerscentrum.

 

Route

In Hernen kun je door het dorp lopen voor een kopje koffie in het café aan de Dorpsstraat (of naar het startpunt van de Templet-route – blauwe paaltjes –
de parkeerplaats bij kasteel Hernen).
Vervolgens verder in de richting Bergharen en na ongeveer 200 meter links het bos in. Nu een tijdje de blauwe paaltjes van de Templetroute volgen tot over de Nieuwe Wetering. Daar linksaf (is richting Appeltern-Horssen).
Het pad langs de Wetering volgen, een verharde weg oversteken en nabij de Aspert opnieuw de Wetering oversteken. Nu een graspad volgen tot aan een verharde weg (dit is de Bergharensestraat) en daar rechtsaf. Je komt even voor de Eendenkooi op de weg. Deze weg aflopen naar Batenburg.

 

Terugtocht

Dan met de Buurtbus terug naar Hernen. De bus vertrekt elk uur om 25 minuten over het hele uur vanaf de R.K.-kerk aan de dijk (alleen van maandag t/m vrijdag).

brug-4Wandelen terug naar Hernen via de kortste weg is ongeveer 4 km. Daarvoor de dijk volgen tot de richting Hernen wordt aangegeven. Start bij parkeerplaats Kasteel Hernen.

Of als je er een langere wandeling van wilt maken starten bij station Wijchen en via het Leurse bos naar Hernen wandelen.

Lengte: 15 km of vanaf Hernen 9 km

Gedeeltelijk gemarkeerd met blauwe paaltjes

 

 

 

Brug bij de Aspert over de Nieuwe Wetering.

En wil je hem nog langer maken, sla dan na de molen rechtsaf een fietspad op. Dit leidt langs de plek waar je naar de vogelhut kunt. Aan het eind op de dijk rechtsaf en daarna de 1e weg links.
Nu kun je na korte tijd afslaan naar Wijchen, of doorlopen naar Hernen.

WandelHernen-Batenb

 

Nieuws

Bedrijven die het alleen gaat om geld verdienen hebben geen bestaansrecht.

Zie: Artikel overgenomen uit De Volkskrant